ספטמבר 2013

ספטמבר 2013

העובדת התפטרה ונדרשת להודיע מראש. היא נאלצת לעזוב בתום 20 יום מאחר וויזת העבודה שלה נגמרה והיא לא דאגה לחדש. האם יש לנו , בתור המעסיקים, זכות לקנוס אותה?

משך ההודעה המוקדמת תלוי בוותק עבודתה אצל המעסיק. במידה והעובדת לא יכולה להשלים את כל תקופת ההודעה המוקדמת בעבודה, ניתן לקזז לה את ההפרש מתוך הכספים המגיעים לה בסיום העסקה (פנסיה, הבראה, חופשה וכו'). לפרטים נוספים – הודעה מוקדמת

ברצוני להוציא את העובדת לחופשה במשך שבוע חול המועד סוכות. כמה זמן מראש צריך להודיע? האם היא יכולה לסרב ? האם מנקים את הימים הללו מהשכר או מימי חופשה שלה?

מבחינת החוק המעסיק קובע מתי עובדיו יוצאים לחופשה .כמובן שביחסי עובד מעביד תקינים יש להתחשב ברצונו וצרכיו של העובד . ולהודיע זמן מספיק מראש שיאפשר הערכות וניצול נכון של החופשה. חופשה נועדה למנוחה ואם היא לא מנוצלת כראוי  מטרתה מפוספסת זו רוח החוק.

 סירוב העובד הוא נושא עדין . כדאי לכם לקחת בחשבון שאין היום הרבה עובדים טובים ובעובד טוב כדאי להשקיע כדי שהיה כדאי לו לבוא לקראתכם . ולא לעזוב אתכם ולחפש מעסיק חדש.

לגבי התשלום שתי האפשרויות נכונות אם מקובלות על שני הצדדים- חופשה ללא תשלום. או חופשה בתשלום.

*האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטיו/או חשבונאי של עורך דין ו/או רואה חשבון והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.

יש לכם שאלה?

צוות המומחים שלנו כאן כדי לתת לכם מענה מקצועי ללא עלות.

יש לכם שאלה?

כתבו לנו וצוות המומחים שלנו יחזיר לכם תשובה בהקדם, ללא עלות!
זמנית השירות אינו זמין.
ניתן לרכוש ייעוצים תחשיביים וגמרי חשבון.

לרישום לתאגיד

מלאו את הפרטים הבאים לקבלת סיוע ברישום לתאגיד