חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הארכת רישיון עובד זר – הומניטרי

כשהצורך בעובד הזר נותר בעינו, עובדים זרים הם חלק לא מבוטל מכוח העבודה במדינה וניתן לראות אותם פועלים במגוון רחב של תחומים: פרויקטים ממשלתיים, עבודות חקלאות וכן עזרה למבוגרים סיעודיים שצריכים סיוע צמוד כדי לקיים שגרת חיים תקינה.

העסקת עובדים זרים תלויה בחוק ועובד זר צריך רישיון. כאשר המטופל עדיין צריך את עזרת המטפל, אך פג תוקף הרישיון שלו – ניתן להאריך את הרישיון מטעמים הומניטריים.

כיצד מאריכים רישיון של עובד זר?

כדי להאריך את הרישיון של העובד יש צורך להגיע למשרד העבודה בתהליך שחייב לכלול גם את העובד הזר, וגם את המטופל שדורש להשאירו ומבקש להאריך את רישיונו.

כדי להתחיל את התהליך, העובד הזר חייב להחזיק ברישיון העסקה בענף הסיעוד בתוקף. במידה והתוקף פג, לא יוכל המעסיק לבקש את השארתו של העובד וכמובן העסקה שלו מנוגדת לחוק.

כמו כן הנוכחות של שניהם חובה ברגע הדרישה וכמובן אמצעי זיהוי של שניהם (חובה תעודת זהות של המעסיק).

לעבור את התהליך בצורה חכמה

מסמכים רבים כלולים בתהליך הארכת הרישיון, ביניהם חוות דעת רפואית מקצועית שמוכיחה את התלות של המעסיק בעובד שלו, הצהרת בקשה של המעסיק וכו'. חשוב מאוד לזכור להגיש את כל המסמכים הללו ולעבור שלב שלב בבקשה.

נוסף לכך, חשוב להתחיל את התהליך כשנותר מספיק זמן עבודה ברישיונו הנוכחי של המטפל הזר – זאת כדי שלא יקרה מצב שלא ניתן לקבל את הארכת הרישיון כאשר מגישים את הבקשה יום או יומיים לפני פקיעת התוקף, מה שיגרום לתהליך להיות לחוץ מאוד.

אילו מסמכים נדרשים?

  • ראשית, יש צורך להגיש טופס בקשה מקורי מטעם המעסיק שמלווה בחתימה שלו או של האפוטרופוס החוקי שלו. במידה ומדובר באדם נכה או בעל מוגבלויות שלא כשיר לחתום בעצמו, בן משפחה או כל אפוטרופוס יכול לחתום במקומו, ומומלץ לו גם להגיע עמו למשרד העבודה ולעבור עמו את התהליך כדי שיהיה פשוט ומובן יותר.
  • שנית, יש צורך במכתב הסבר מנומק שחתום על ידי אותו מעסיק או אפוטרופוס – שמפרט את הסיבות ההומניטריות מדוע הוא נזקק להמשך העסקת העובד. כאן יש צורך לספק הסברים מדוע העובד חייב להישאר ומה יהיו ההשלכות לכך. זאת בנוסף לחוות דעת רפואית מקצועית שתסופק בהמשך ולא כתחליף במקומה. כמו כן ניתן להוסיף מסמכים מתאימים שיוכיחו את הטענה.
  • לכל הטפסים יש לצרף את אחד הטפסים החשובים ביותר – חוות דעת רפואית מקצועית. חוות דעת זו תסופק על ידי רופא, וחתימה שלו תעיד שעזיבה של העובד הזר תלווה בפגיעה קשה במעסיק לצד הסיבות הרפואיות והמקצועיות מדוע הוא צריך להישאר. בחוות הדעת יש להתייחס להיסטוריה הרפואית של המטופל, מצבו הרפואי העדכני וכמובן הסברים לגבי מצבו במידה והעובד לא ימשיך בעבודתו.
  • במידה והמטופל אינו כשיר לדבר או לעבור את התהליך, יש צורך להציג טופס צו מינוי אפוטרופוס מקורי או העתק נאמן. זאת כדי למנוע מצב שמדברים בשמו של המטופל בלי כוח רשמי לכך. בדרך כלל מדובר בבן משפחה, אך האפוטרופוס יכול להיות כל אחד שקיבל את האחריות על המטופל.
  • בנוסף יש להוסיף טופס ויתור סודיות החתום בכל פעם שיש שיתוף של היסטוריה רפואית או מצב רפואי עדכני. חוות דעת רפואית מקצועית שמוגשת בתהליך זה חייבת להיות מלווה בטופס ויתור סודיות כדי שתוכל להתקבל.
  • המסמך האחרון הוא תצהיר ומסמכים מטעם העובד הזר, אשר יוגשו בשפה המובנת לעובד הזר בליווי חתימה שלו בפני עורך דין. מטרת התצהיר היא לוודא את רצונו של העובד הזר בכל התהליך. בתצהיר מדבר על כך שהוא מסכים להארכה החריגה שהוא מקבל, ושמוסבר לו שבמידה והוא יחזור בו מהסכמתו הוא יצטרך לצאת מישראל עד שתוגש בקשה להעסקתו מטעם מטופל אחר, כמו גם במקרה והבקשה תידחה.

*האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטיו/או חשבונאי של עורך דין ו/או רואה חשבון והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.

עוד כתבות בנושא

יש לכם שאלה כללית
בנוגע להעסקת עובד זר?

כתבו לנו - וצוות המומחים שלנו יחזיר לכם תשובה בהקדם

לרישום לתאגיד

מלאו את הפרטים הבאים לקבלת סיוע ברישום לתאגיד
דילוג לתוכן