חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
הבראה

הבראה

עם סיום העסקת העובד מומלץ לבצע גמר-חשבון מסודר אצל חשב-שכר מומחה, זאת כדי למנוע דרישות ותביעות עתידיות של העובד בגין תשלומים חסרים עבור זכויות סוציאליות.

ניתן לבצע גמר-חשבון בתשלום סמלי אצל חשב שכר מטעם הקו למעסיק. לפרטים נוספים

המדריך השלם לדמי הבראה >

כמה משלמים לדמי הבראה?

הזכאות לדמי הבראה לכל עובד ישראלי וזר משתכללת רק לאחר עבודה רציפה של שנה שלמה אצל אותו מעסיק.

לאחר שנה ראשונה זכאי העובד ל – 5 ימי הבראה, שנה שנייה ושלישית – 6 ימים וכן הלאה על פי צו ההרחבה. (רביעית עד עשירית – 7 ימים, שנה 11-15 מגיעים 8 ימי הבראה, 16-19 מגיעים 9 ימי הבראה, שנת עבודה 20 ואילך – 10 ימי הבראה לכל שנה).

שווי יום הבראה משתנה בצו פורמלי כל מספר חודשים.

 נכון לשנת 2023 שווי יום הבראה הינו 418₪ ברוטו לכל יום עבודה של שכיר במגזר הפרטי (במקרה זה הנטו והברוטו זהים, כיוון שעובדים זרים אינם משלמים מס הכנסה על שכרם). במגזר הציבורי שווי דמי הבראה עומד על 449 ש"ח לכל יום עבודה.

נתון לשינויים.

דוגמה: חישוב הבראה למשרה חלקית

המטפלת עובדת רק בימי א, משעה 7 בבוקר עד 7 בערב. השכר הנוכחי הוא 305 שקלים ליום. עובדת כ-8 שנים. כמה צריך לשלם לה?

תשובה: המטפלת עובדת 12 שעות שבועיות, משמע 50 שעות בחודש, משמע 27% משרה. בשנה שמינית משלמים עבור משרה מלאה 7 ימים כפול 382 = 2674 ש"ח, ול- 27% משרה 722 ש"ח לשנה.

האם חברת הסיעוד, שבאחוזי השכר היא המעסיק הראשי, לא צריכה לשאת בחלק מדמי ההבראה?

לעובד שלכם יש שני מעסיקים: בעל ההיתר, כלומר המטופל, וכן חברת הסיעוד המשלמת לעובד בהתאם לשעות הזכאות שלו בביטוח לאומי.

חברות הסיעוד נוהגות לשלם הבראה מדי חודש. מומלץ לבדוק את תלושי השכר ולראות אם השכר לשעה גבוה משכר המינימום לשעה, ואז שכר זה כלל בתוכו גם את הזכויות הסוציאליות.

כעת, לאחר ההנחיה החדשה של המוסד לביטוח לאומי, דמי ההבראה יחולקו בינך לבין חברת הסיעוד, אחת לשנה.

על המעסיק הפרטי לשלם עבור חלקו בהעסקה, בכדי להשלים את היתרה ששולמה על ידי הביטוח הלאומי.

נקבע כי דמי הבראה הינם 418₪ ברוטו ליום; מה הנטו שצריך לשלם?

כאשר תשלום הבראה מתווסף למשכורת החודשית יש לבחון האם השכר עומד בקריטריונים של פטור ממס לפי מדרגות המס ונקודות הזיכוי של העובד. לפרטים המלאים – העובד הזר ומס הכנסה

מעסיקה במצב סיעודי קשה אשר העסיקה עובדת כ-15 שנה, יצא שלא שילמה לה הבראה; עכשיו העובדת הודיעה שעוזבת. מובן שהביאה מקו לעובד חישוב אסטרונומי. האם חוק ההתיישנות תופס כאן?

בעבר נעשתה אבחנה בין תביעת דמי הבראה במהלך העסקה או לאחר שנסתיימה העסקה; אך כיום אין אבחנה וכל עובד שסיים עבודתו אחרי 1.1.17 רשאי לתבוע דמי הבראה עד 7 שנים אחורה.

העובדת מצטרפת לחופשה משפחתית, האם עדיין צריך לשלם לה בגין חופשה והבראה?

הצטרפות העובדת לחופשה משפחתית לא מפסיקה את עבודתה במהלך החופשה, אלא רק משנה את הסביבה בו היא אמורה להמשיך ולטפל במטופל הסיעודי.

לכן אין כאן מימוש ימי חופשה למעשה עבור העובדת, ויתרה מכך אין קשר בין זכותה לדמי הבראה לשהותה עמכם בעת החופשה שלכם. עדיין זכאית לתשלום הבראה מלא לפי וותק.

*האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטיו/או חשבונאי של עורך דין ו/או רואה חשבון והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.

יש לכם שאלה?

צוות המומחים שלנו כאן כדי לתת לכם מענה מקצועי ללא עלות.

יש לכם שאלה כללית
בנוגע להעסקת עובד זר?

כתבו לנו - וצוות המומחים שלנו יחזיר לכם תשובה בהקדם

לרישום לתאגיד

מלאו את הפרטים הבאים לקבלת סיוע ברישום לתאגיד