עובד זר סיעודי במצבי אשפוז
מה קורה כאשר המטופל / המעסיק נאלץ להתאשפז בבית חולים או במוסד אחר?
בסיטואציה בה המעסיק מאושפז, משתנה מעט מצבו של המטפל הזר. אם עד עכשיו הוא עבד והתגורר באותו מקום (בית המטופל), הרי שכעת יש הפרדה והוא עובד במקום אחד אבל מתגורר במקום אחר (לפחות עד לסיום האשפוז).
עבודה המתבצעת מחוץ לבית המטופל משנה את הגדרות הטיפול. במקרה כזה מומלץ מאוד לבצע מעקב ורישום קפדניים, מכיוון שהמשכורת החודשית של המטפל הזר מכסה רק 8 שעות עבודה ביום, או 7 שעות עבודה בלילה. אומנם מותר לפצל את שעות העבודה בהתאם לצורכי המטופל ומצבו, אך מומלץ להגביל את שעות העיסוק לאחד מהשניים: או ביום או בלילה.
גמלת סיעוד בעת אשפוז בבית חולים
מטופלים בעלי זכאות לגמלת סיעוד יכולים לקבל את הגמלה גם בעת אשפוזם בבית החולים, וזאת רק במשך 30 הימים הראשונים ולא מעבר לכך. מטופלים שאינם זכאים לגמלה ונכנסו לאשפוז, או עתידים להתאשפז בחודש הקרוב, יכולים להגיש בקשה לגמלת סיעוד מיידית. יש לצרף אישור רפואי מבית החולים הנקרא "סיכום ביניים".
רישום שעות עבודה
במהלך שהותו של המעסיק / המטופל בבית חולים, הטמפל הזר לא תמיד נמצא איתו או בסביבתו. מכיוון שמדובר ב"שעות עבודה מתות" – מומלץ מאוד לנהל רישום מסודר וקפדני באמצעות פנקס שעות עבודה. כמו כן כדאי מאוד להכין סידור עבודה מראש, שמאפשר למטפל הזר להבין מהן הציפיות ממנו במהלך האשפוז, במה הוא אמור לטפל ובמה לא.
מעבר לכך יש לתת מענה גם לנושאים נוספים כגון ארוחות העובד בזמן השהייה בבית החולים, נסיעות הלוך חזור, מקום הלינה של העובד (האם בבית המטופל או בבית העובד) וכן הלאה. אם המטפל צריך להגיע לבית החולים לצורך ביצוע העבודה, יש לשלם הוצאות נסיעה לפי עלות כרטיסייה או חופשי חודשי (עד 22.60 שקל ליום לכל היותר).
שעות נוספות
כאן המקום לציין שעובד זר בתחום הסיעוד אינו זכאי לתשלום עבור שעות נוספות, כך לפי פסיקת בית המשפט העליון (התשלום מתבצע גלובלית). עם זאת, כאשר העובד הזר מועסק מחוץ לבית המטופל – חל עליו חוק שעות עבודה ומנוחה, והוא יהיה זכאי לתשלום שעות נוספות.
המשמעות היא שכאשר מדובר ביותר מ-8 שעות עבודה ביום (או מעל 7 שעות בלילה) – העובד הזר יקבל 125% עבור שעתיים ראשונות, ו-150% עבור כל שעה נוספת לאחר מכן (עד 12 שעות ביום לכל היותר).
לא בטוחים מה רלוונטי למצבכם? פנו אלינו לקבלת ייעוץ >