שירותי סיעוד לניצולי שואה

מדריך שירותי סיעוד וזכויות נוספות לניצולי שואה

חוק הסיעוד בישראל מאפשר לכל אדם המוגדר סיעודי (ועומד בתנאים מסוימים), לקבל גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי. גמלה זו מאפשרת לקבל סיוע מהמדינה במספר דרכים, כגון טיפול סיעודי ביתי, ביקורים במרכז יום לקשיש, לחצן מצוקה ועוד. כמו כן מטופלים המעסיקים מטפל צמוד, זכאים לקבלת הגמלה בכסף.

לניצולי שואה המוגדרים סיעודיים, יש זכויות נוספות על אלו הניתנות באמצעות הביטוח הלאומי. זכויות אלו תלויות בגוף הרלוונטי שאליו פונים (הקרן לרווחת נפגעי השואה, ועידת התביעות ועוד), ועשויות לכלול שעות סיעוד נוספות, טיפולים כאלה ואחרים, אביזרי עזר ועוד.

תוספת שעות סיעוד לניצולי שואה הזכאים לגמלת סיעוד

ניצולי שואה שהוגדרו סיעודיים לפי חוק סיעוד, יכולים לקבל תוספת של 9 שעות סיעוד על אלו הניתנות מהביטוח הלאומי. במקרה זה אין צורך להגיש בקשה או טפסים – הגורמים המטפלים בניצולי שואה בישראל מאתרים את הזכאים לתוספת שעות הסיעוד, והפנייה נעשית מטעמם.

הזכאות לתוספת שעות הסיעוד ניתנת בשני תנאים:

  1. ניצול השואה מוכר על ידי הרשות לזכויות ניצולי שואה או ועידת התביעות או לפי חוק הפיצויים הגרמני (BEG).
  2. ניצול השואה זכאי לגמלת סיעוד.

מימוש הזכאות הוא אך ורק בבית הניצול ולא במוסד חיצוני, ויהיה לפי הדירוג הבא:

ניצולי שואה הזכאים ל-6 נקודות ומעלה עם גמלת סיעוד מלאה – יקבלו 9 שעות טיפול נוספות בשבוע (בהנחה שבחרו מלכתחילה בטיפול אישי ביתי). אם בחרו בצורת סיוע אחרת, הזכאות הנוספת תתממש בצורת תשלום חודשי קבוע לחשבון הבנק.

ניצולי שואה הזכאים ל-6 נקודות אך עם גמלת סיעוד מופחתת בשל הכנסות עד 2,000 שקלים בחודש – יקבלו תשלום חודשי קבוע לחשבון הבנק, בשווי 4.5 שעות טיפול שבועיות (215 ש"ח לכל שעה נכון ל-2023).

ניצולי שואה הזכאים ל-5 עד 5.5 נקודות עם גמלת סיעוד מלאה בשירותים או בכסף – יקבלו תשלום חודשי קבוע לחשבון הבנק.

ניצולי שואה שאינם זכאים לגמלת סיעוד (1.5 עד 2 נקודות) – יקבלו תשלום חודשי קבוע לחשבון הבנק, בשווי 2 שעות טיפול שבועיות (215 ש"ח לכל שעה נכון ל-2023).

שירותי סיעוד זמניים לאחר אשפוז

בנוסף לאמור לעיל, הקרן לרווחת נפגעי השואה מסייעת גם במתן עזרה סיעודית קצרת מועד לאחר אשפוז – לניצולים שאינם זכאים לגמלת סיעוד. ניתן לקבל עד 50 שעות טיפול לניצולים אחרי אשפוז, הזקוקים לסיוע בתפקוד יומיומי עד לטווח זמן של חודשיים. ההטבה תקפה גם לניצולי מרוקו, אלג'יר ועירק.

תנאי זכאות: הכנסת המטופל לא עולה על רף מסוים (10,038 ש"ח לא כולל רנטות והכנסות בני זוג), וכמו כן הוא אינו זכאי לגמלת סיעוד או שר"מ מהביטוח הלאומי.

הערה חשובה: את בקשת הסיוע הזו ניתן לשלוח אך ורק דרך העובדים הסוציאליים במוסד המאשפז, בזמן האשפוז. ניתן להגיש בקשה אחת בשנה עבור כל ניצול.

סיוע לניצולי שואה במצבי חולי ומשבר

תוכנית סול"ם בקהילה מופעלת על ידי הקרן לרווחת נפגעי השואה, ומיועדת לניצולי שואה הנמצאים במצבי חולי ומשבר – גם אם לא אושפזו. התוכנית מספקת 50 שעות טיפול למשך חודשיים, למניעת הידרדרות במצב הרפואי ומניעת אשפוזים.

תנאי זכאות: כל ניצול שואה שהכנסתו לא עולה על 10,733.22 ש"ח בחודש (למעט תגמולים או רנטה). ניתן לבקש את ההטבה אך ורק דרך עובדים סוציאליים בקופת חולים, פעם אחת בשנה בלבד עבור כל ניצול (כולל ניצולים ממרוקו, אלג'יר ועירק).

הקרן לרווחת נפגעי השואה >
ועידת התביעות >
זכויות ניצולי שואה באתר "כל זכות" >

 

*האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטיו/או חשבונאי של עורך דין ו/או רואה חשבון והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.

עוד כתבות בנושא

לרישום לתאגיד

מלאו את הפרטים הבאים לקבלת סיוע ברישום לתאגיד

יש לכם שאלה?

כתבו לנו וצוות המומחים שלנו יחזיר לכם תשובה בהקדם, ללא עלות!
זמנית השירות אינו זמין.
ניתן לרכוש ייעוצים תחשיביים וגמרי חשבון.